HBC Pardubice 2015/2016

  • Fanshop

MŽ vybojovali na Pražském míčku krásnou 3. příčku

Autor: Nekolová Jana | 19.02.2020 15:41

Dne 15.2.2020 se náš tým MŽ HBC Autosklo H.A.K. Pardubice zúčastnil turnaje Pražský míček. Přes počáteční problémy se soupiskou (prázdniny, nemocnost), se nám vykrystalizoval tento tým.

Soupiska: Bečička, Doležal, Janovský, Konstantin, Forgáč, Motyčka, Hruška, Kupka, Dlouhý, Lukošík, Landsman, Mikulová, Plecháček

Rozlosování nám dalo za soupeře:

HBC Kladno

HBC Fretky

SK Rebel Praha

První utkání jsme odehráli s hráči Kladna. Utkání bylo vyrovnané, oba týmy měly několik šancí. Na hře našich hráčů bylo znát, že již neznají záludnosti asfaltového povrchu. Míčky jim odskakovaly a měli i problémy s přihrávkou. I přes tyto problémy, se nám podařilo vstřelit první gól. Kladenští hráči se snažili o vyrovnání. Ale na štěstí pro nás, se podařilo dát druhý gól a vyhrát 2:0.

Za druhého soupeře jsme měli Fretky. Toto utkání jsme měli od začátku pod kontrolou. Musíme holky pochválit, že se nevzdaly ani při nepříznivém stavu. Konečný výsledek, výhra 7:0

Poslední utkání ve skupině jsme odehráli opět na asfaltu, s hráči Rebel Praha. Zápas byl od začátku opět vyrovnaný. Souboje o každý míček. První gól jsme dostali po nečekaném odskoku míčku, míček skončil přesně u hráče soupeře a ten zavěsil nekompromisně pod horní tyčku. Začali jsme se snažit o vyrovnání. Po několika našich šancích se hra přesunula do našeho rohu. Bohužel přišlo špatné rozehrání míčku. Soupeř dostal namazáno přímo před branku a následoval druhý gól. O konečném výsledku rozhodly 2 chyby, prohra 2:0.

Ve skupině jsme skončili na druhém místě a za soupeře v semifinále jsme měli výběr hráček U16.

Celé utkání bylo vyrovnané. Naši hráči se nezalekli starších a větších hráček. Do každého souboje šli naplno. Bojovali o každý míček. Ke konci utkání přišel ze strany hráček U16 tlak a snažily se o rozhodnutí v základní hrací době. Nám se podařilo tento tlak přežít a udržet bezbrankovou remízu. Rozhodnout měly nájezdy. To je loterie a bohužel se nám nepodařilo v nich zvítězit. Prohra 0:1 na nájezdy. Za toto utkání musíme všechny hráče opravdu pochválit. Nebáli se o několik let starších hráček a ten věkový rozdíl při hře nebyl znát. Kluci a Terezko SUPER !

V boji o třetí místo jsme opět hráli s Rebely Praha. Oba týmy nastoupily po prohraných semifinále. Snažili jsem se kluky namotivovat, aby odehráli naplno i poslední zápas.

Nakonec se nám to podařilo. Ze začátku jsme byli u všech míčků dříve a z tohoto tlaku se nám podařilo vstřelit branku. Hra se vyrovnávala a přicházely šance na obou stranách. V těchto momentech oba týmy podrželi brankaři. Ke konci utkání se Rebelové rozhodli odvolat brankaře. Nám se podařilo získat balonek a dát gól přes celé hřiště do prázdné branky.

Rebelům jsme vrátili prohru ze základní skupiny a skončili na turnaji na 3 místě.

Náš hráč Mathias Landsman byl vyhlášen nejlepším obráncem turnaje, gratulujeme.

Nesmíme zapomenout poděkovat i rodičům, jak za fandění tak za podporu.

Trenérské duo Bečička, Janovský


Zpět na výpis článků

Naši partneři