HBC Pardubice 2015/2016

  • Fanshop

Informace k soutěžím

Autor: Bittner Zdeněk | 24.11.2020 17:13

 Informace k soutěžím 2020/2021.

1. Podzimní část je ze strany LK považována s okamžitou platností za ukončenou. Sezóna 2020/2021 bude oficiálně pokračovat až v novém kalendářním roce, pokud to protipandemická opatření dovolí. Naší snahou zůstává odehrát maximum utkání dle propozic a rozpisů jednotlivých soutěží.

 2. V případě, že by ještě do konce roku 2020 došlo k rozvolnění vládních opatření tak, že by bylo možné (za splnění daných hygienických podmínek) hrát hokejbalová utkání, LK schválí případné dohody klubů o sehrání jakéhokoliv utkání ještě v roce 2020.

Do 3.1.2021 bude rozeslán Multirozpis všech utkání, upravených dle scénáře 1 (ten vychází z předpokladu, že bude umožněno hrát soutěžní utkání od 20. února 2021 ). V období od 4.1.2021 do 22.1.2021 včetně, bude otevřeno přípomínkové řízení. Následně bude zpracován finální Multirozpis, který bude zaslán regionálním svazům, aby jejich LK mohly adekvátně reagovat změnami v jimi řízených soutěžích. Pokud však v uvedeném období bude možné trénovat, potažmo hrát utkání, LK vyhoví každé případné dohodě mezi kluby o sehrání jakéhokoliv utkání v dřívějším termínu, než je dán přiloženým termínovým kalendářem.

V případě, kdy nebudou některá utkání odehrána do termínu ukončení základních částí z důvodu opatření, resp. omezení způsobených pandemií Covid-19, budou prohlášena za nesehraná, bez přiznání bodů oběma týmům. V případě nestejného počtu utkání v konečné tabulce po základní části jakékoliv soutěže, bude pro stanovení pořadí týmů použit výpočet průměrného zisku bodů z jednoho utkání (počet získaných bodů ze všech odehraných utkání se podělí počtem odehraných utkání). Tato metodika je používána i v dalších sportovních odvětvích, např. v hokej, basketbale a dalších.

Všechny výše uvedené scénáře a postupy jsou podmíněny uvolněním vládních opatření v oblasti amatérského sportu.

Co se týká tréninků, v současné době hlavní hygienička spolu s NSA vypracovává podmínky pro možnost treninků amatérských kolektivních sportů. Jakmile vyjde oficiální stanovisko, budete informováni.



Zpět na výpis článků

Naši partneři