HBC Pardubice 2015/2016

  • Fanshop

První kvalifikační turnaj mladších žáků

Autor: Jirsa Tomáš | 24.11.2021 11:02

V letošní sezoně udělal svaz změnu v soutěžích MŽ a do rozpisu zařadil soutěž, která by měla vyvrcholit finálovým turnajem pro šest týmů, které vyhrají "kvalifikační turnaje". Kvalifikačních turnajů je šest a první se konal ve sváteční den 17.11.2021 na Palmovce. 
Do turnaje jsme vstupovali s tím, že na něm chceme uspět, i když nám chybělo několik hráčů, kteří bohužel museli zůstat v karanténě. V prvním zápase nás čekali Rebelové z Prahy, které jsme v této sezoně na REBEL Cupu porazili, ale zápas to byl velmi vyrovnaný. I tentokrát byl průběh podobný a i tentokrát jsme Rebely dokázali porazit a to velmi těsně 2:1. Ve druhém zápase ve skupině jsme narazili na HBC Kyjov. Přes velkou herní převahu jsme se ale dokázali prosadit jen čtyřikrát a ze skupiny postupovali přímo do semifinále.
V semifinále nás čekal druhý nám známý tým z REBEL Cupu a to Kelti z Berouna. V tomto zápase jsme pravděpodobně podali nejlepší výkon na turnaji a Kelty porazili 2:0. Radost z postupu byla obrovská a na týmu bylo vidět, že je s postupem do finále velmi spokojený. Před zápasem jsme provedli tradiční pohovor s týmem, upozornili na specifika soupeře a šli do zápasu s tím, že ho chceme za každou cenu vyhrát. Bohužel v prvních minutách bylo na hřišti jen jedno družstvo. Hostivařští nás přehrávali na všech postech a vypadalo to, že to bude jednoznačná partie. Naštěstí se od šesté minuty první poloviny hra začala trošku vyrovnávat, nicméně žádnou vyloženou šanci, z které bychom mohli soupeřovu bránu ohrozit, jsme si bohužel nevytvořili. I to byl důvod, že po polovině utkání byl stav 0:0. Druhou půli si přivlastnil hostivařský Matěj Havlík a hattrickem utkání rozhodl. 
I přes prohru ve finále jsme předvedli, že se v naší kategorii můžeme měřit s kýmkoliv a myslet na ty nejlepší výsledky. Věřím, že pro naše hráče to byla skvělá zkušenost a v návaznosti na to, co na turnaji viděli a zažili, mají velkou motivaci, jak na sobě i nadále pracovat. Za celý turnaj bych jim chtěl proto poděkovat a poblahopřát k úspěchu, kterým druhé místo na takovém turnaji bezesporu je. Velký dík také patří rodičům, kteří nás ve chladném podzimním počasí po celý turnaj povzbuzovali a podporovali. 
V zimní přestávce máme před sebou spoustu práce, kterou bychom chtěli zužitkovat na jaře v dalším kvalifikačním turnaji. Termín a umístění ještě nevíme, ale je šance, že by to mohlo být v domácím prostředí.

Za fotky děkujeme Renatě Pletánkové

Zpět na výpis článků

Naši partneři