HBC Pardubice 2015/2016

  • Fanshop

Jiří Mašík: Na Play-off se těšíme a uděláme maximum

Autor: Nekolová Jana | 15.04.2024 17:01


Základní část skončila, prosím o krátké hodnocení.

Letošní základní část byla velmi nestandartní a už ji nechci nikdy zažít. Tolik zranění a nemocí, neustálé řešení sestavy, to nechceš. Na konci podzimu jsme chytili vítěznou sérii, ale na jaře jsme měli výkony opět jako na houpačce.
Takže nebyla z naší strany dobrá a musíme být lepší. Na druhou stranu jsme hráli občas zápasy na 11 lidí s průměrem 22 let. Není to výmluva, jen osvětlení. Jedno pozitivum je, že jsme zapracovali do týmu hodně mladých hráčů.

Ve čtvrtfinále narazíte na ústeckou Elbu, která na jaře ještě neprohrála a v posledním kole dokonce vyhrála na hřišti lídra z Hostivaře. Jak přijala kabina tohoto soupeře?

Ústí je letos velmi silné a bude to těžký soupeř. Vyhráli na Hostivaři, tak nás asi chtěli :), protože ten zápas rozhodoval jestli budeme mít Ústí nebo Kert.
My ale do play off jdeme s cílem uspět. Víme, že to bude boj a chceme se na to dobře připravit. Kabina radši Ústí než Kert, ale nijak jsme nespekulovali. Na tyhle boje o všechno se těšíme a věřím, že všichni uděláme maximum.

V posledním kole s Prachaticemi se za A tým podařilo skóroval dvěma dorostencům. Znamená to, že se tvému realizačnímu týmu daří zapracovávat mladé hráče do sestavy A týmu?

Myslím že je to tady vidět dlouhodobě. Kolik mladých hráčů odchovanců hraje stabilně v Ačku. A kolik jich opět letos do extraligy zasáhlo. Máme dobrou spolupráci s Juniorkou i dorostem. Kluci s námi pravidelně trénují a udělali pokrok. Nechci aby měli nos nahoru, hodně se na mladé teď nadává, ale tyhle kluci co s námi chodí se "povedli" . Makají, plní si i povinnosti mladých a jsou v pohodě. I díky tomu je kabina dobře přijala.


Autor rozhovoru: Jiří Voženílek

Autor fotografie: Josef Česák, st.

Zpět na výpis článků

Naši partneři