HBC Pardubice 2015/2016

  • Fanshop

Trenér A týmu Jiří Mašík hodnotí podzim a na jaro má jasný cíl, udržet se v první čtyřce a získat medaili

Autor: Nekolová Jana | 13.01.2020 11:00

Jak hodnotíš podzimní část sezóny?

Podzimní část můžeme hodnotit jako celkem povedenou. I když jsme si to trošku pokazili poslední prohrou v Dobřanech, ale zase bych kvůli tomu nechtěl shodit práci kluků za celých 5 měsíců. Skončili jsme po podzimní části na 4.místě, ale vzájemné zápasy s Kertem máme lepší, takže vlastně na třetím a druhá Plzeň, která má o bod víc má zápas k dobru. Získali jsme 27 bodů ve třinácti utkáních, takže držíme cíl zisk v průměru dvou bodů na utkání. Nastříleli jsme 68 branek, to je v průměru 5,2 na zápas, což je solidní číslo. Obdrželi jsme 38, což je 2,9 na zápas. Tady máme určitě velké rezervy. Obranná činnost byla ze začátku velmi dobrá, ale pak se to zhoršilo a dostávali jsme dost branek. Na tom musíme zapracovat a to je jedna z věcí, které hodnotím negativně. Mrzí mě taky ztráty zápasů s Kladnem a Kertem, které jsme parádně rozehráli, vedli jsme o tři branky a nakonec oba zremizovali a s Kertem i prohráli v prodloužení. A zápas v Dobřanech, ten jsme odehráli na 60 - 70%. Jinak asi převládají pozitivní věci. Po loňské nepovedené sezóně se podařilo rozšířit kádr, v kabině se změnila nálada na pozitivní vlnu a hlavně se zlepšila docházka. Většina kluků má účast 80 - 100% a to se projevuje nejen v kvalitě tréninků, ale i sehranosti a úrovni našeho výkonu. Bohužel nás opět postihli dlouhodobé absence několika hráčů, ale mladíci z juniorky se o svou šanci poprali dobře. Chodí s námi i trénovat a zapadli do našeho systému. Těžko někoho vyzdvihnout, samozřejmě nás bodově táhne pětka Honzy Bílého, ale ostatní se přidávají. Snažíme se mladé hráče pomalu dávat i na rozhodující chvíle zápasu, aby se naučili přebrat zodpovědnost. Ale jak říkám, největší změna je klima v týmu a kabině. Kluci chodí s chutí, přidávají si před i po tréninku. Hodně z nich na sobě pracuje i mimo tréninkové dny.

Jak probíhá Vaše zimní příprava?

Teď na ně budeme v zimní přípravě s Pavlem Kubešem tlačit ještě víc. Ta probíhá 4x týdně. Chodíme do tělocvičny, na kruhový trénink do Fitka a do atletického tunelu, kde naběháme zase nějaké kilometry. Navíc jsme přidali posilování v H-centru. Začali jsme hned 2.ledna. Zatím je docházka ucházející, věřím, že kluci pochopili, že v dnešním hokejbale bez fyzičky už nic nedokáží.

Na čem přes zimu nejvíce zapracujete?

Čeká nás šest týdnů tvrdé přípravy a poté přejdeme na hřiště. Jak už jsem psal, chceme být připraveni fyzicky, protože případný konec je až v červnu a tam bychom rádi ještě hráli. Na hřišti chceme zapracovat hlavně na obranné činnosti celého týmu. To nás ke konci podzimu trápilo. Všichni musí převzít odpovědnost při bránění – není to jen o obráncích a brankářovi.

Jaký je tvůj cíl pro jarní část sezóny?

Cíle pro jaro jsou jasné - udržet se v první čtyřce po základní části a v play off by jsme rádi získali medaili. Měli by se vrátit všichni zraněný hráči, takže se ještě zvýší konkurence a to nás zase bude posunovat vpřed. Já ani tým si nikdy nebudeme dávat malé cíle!!


Zpět na výpis článků

Naši partneři