HBC Pardubice 2015/2016

  • Fanshop

Trenér Jiří Doležal (ELJ): Cílem zůstává postup do play off a jakmile se nám to podaří, budeme chtít překvapit, a to zásadně!

Autor: Nekolová Jana | 20.01.2020 20:42

Jak hodnotíš podzimní část sezóny?

Před sezónou nám odešli kluci, kteří se rozhodujícím podílem starali o góly a naším hlavním úkolem bylo je co nejdříve nahradit. Navíc se v áčku řešila brankářská situace a trochu riskantně jsme svého jediného gólmana Páju Foršta do áčka přesunuli. Z dorostu jsme si tedy museli vytáhnou Jirku Bitnara a pustili se do boje o osmičku. Jak jsme čekali, od začátku jsme bojovali s produktivitou. Téměř každého soupeře se nám dařilo přestřílet, ale na góly jsme se hrozně nadřeli. Naše výkony byly nevyrovnané. Dokázali jsme skvěle zahrát na Kertu a urvat tam neuvěřitelné dva body. Pak jsme je porazili i doma. Doma jsme po skvělém výkonu porazili i Kladno a Ústí. Jenže po hrozném výkonu jsme doma dokázali prohrát s Boleslaví, Hostivaří a v Hradci a Plzni. Katastrofální je naše bilance, pokud se týká disciplíny. Neomluvitelný je počet vyšších trestů. Zatímco v minulých ročnících jsme patřili k nejslušnějším týmům, letos se tímto sami ničíme.

Jak probíhá Vaše zimní příprava?

Zimní přípravu jsme začali opět z kraje ledna. Dvakrát týdně trénujeme s áčkem – v atletickém tunelu a tělocvičně a sami jednou týdně v posilovně. Ke konci přípravy bychom rádi sehráli i nějaký přípravný zápas, ale zatím nic nemáme domluveno.

Na čem přes zimu nejvíce zapracujete?

Samozřejmě na rychlosti a síle. Jenže nejvíc potřebujeme zapracovat na disciplíně a to je hlavně na hráčích. Není možné, abychom odehráli 10 zápasů s třemi dvouminutovými tresty a pak ve třech zápasech naprosto odešli s nervy.

Jaký je tvůj cíl pro jarní část sezóny?

I když se zatím nacházíme bezpečně v postupové části tabulky, ještě nemáme nic jistého. Na jaře začínáme porcí venkovních zápasů a doma nás čekají takoví těžcí soupeři jako je Plzeň nebo Letohrad, takže musíme bojovat zápas od zápasu a hlavně se sami se sebou nespokojit. Cílem zůstává postup do play off. Jakmile se nám to podaří, budeme chtít překvapit, a to zásadně! I když se nám spousta věcí zatím nedaří nebo s nimi nemůžeme být spokojeni, jsou tu i velké pozitivní věci. Jirka Bitnar Páju Foršta zatím důstojně zastoupil. A Páju máme stále jako trumf, což prokázal již na podzim. I když nejsme zrovna superstřelci, ze všech týmů jsme obdrželi nejmíň gólů. Hodně se zlepšuje naše hra v oslabení a v posledních zápasech máme smrtící přesilovky. Toto všechno jsou věci, o které se určitě opřeme při naší cestě do play off a pak doufejme i k medaili.


Zpět na výpis článků

Naši partneři