HBC Pardubice 2015/2016

  • Fanshop

Rozhovor s oporou B týmu Jakubem Geislerem

Autor: Nekolová Jana | 13.09.2021 17:52

Přinášíme Vám rozhovor s oporou B týmu Jakubem Geislerem. Jakub o víkendu naskočil do extraligového zápasu za A tým s Dobřany a hned zažil vítěznou premiéru 3:2ss. Druhý den si plnil povinnosti u svého B týmu, se kterým pokořil Malenovice těsným rozdílem 7:6. Jakuba jsme se tak zeptali na několik otázek.

Ahoj, jak ses dozvěděl o nominaci na utkání A týmu s Dobřany a jaké byly tvé první pocity?

V pátek po tréninku jsem obdržel zprávu, zda bych nemohl v sobotu nastoupit za náš A tým. Byl jsem nervózní, protože jsem ještě žádný zápas za A tým před tím neodehrál.

Jaké si měl od hlavní trenéra A týmu na zápas pokyny a s kým si v obraně nastoupil?

Bylo mi řečeno, že si mám hrát svoji hru, nezmatkovat a hlavně nedržet míček dlouho na hokejce, protože kluci z Dobřan jsou mladý a rychlý. Nastoupil jsem v obranné dvojici se zkušeným dlouholetým hráčem A týmu.

Jak by si zhodnotil zápas, který rozhodly až samostatné nájezdy?

Zápas byl vyrovnaný i když mi přišlo, že my jsme měli navrch a mělo nám tam padnout více gólů než jen dva. Šancí jsme měli hodně. Dobřany nejsou vůbec špatný tým, převažuje tam spousta mladých kluků, běhat celý zápas na 100% jim nedělá vůbec žádný problém.

Druhý den v neděli si nastoupil ještě za B tým proti Malenovicím, jak ses po sobotním zápase stihl rychle připravit na další?

Žádnou konkrétní přípravu jsem neměl, soustředil jsem se na sebe, abych předvedl stejný výkon jako za A tým.

Zápas to byl nakonec dramatický i když jste vedli již 7:3. Závěr zápasu totiž přinesl gólovou zápletku že strany hostů, co si na ní říkal?

Malenovice jsou sehrané, ze začátku jsme hráli naší hru co umíme která nám přinesla dva góly, ale Malenovice ihned odpověděly. V průběhu zápasu za stavu 7:3 jsme postupně polevovali a říkali si že už to je naše, ale Malenovice se nevzdávaly bez boje. Nakonec nám hrou v šesti daly ještě 3 góly, ale výsledek jsme udrželi a vyhráli 7:6. Body, které jsme získali proti Malenovicím jsou vždy důležité.

První body do tabulky máte, jste rádi že po prohře s Hodonínem jste bodovali? Jak vidíš to že jste v Hodoníně prohráli, Svítkov v Malenovicích také prohrál a dnes bylo vše opačně? Vy jste porazili Malenovice a Svítkov Hodonín. Problém je že se nechce hráčům jezdit ven, nebo do věci promlouvá i náročnost samotného cestováni?

Jak Malenovice, tak Hodonín hrají rychlý a tvrdý hokejbal. Samozřejmě pokud se hraje venku, tak ta cesta není to, co by nás mělo zlomit a porazit nás. Den před zápasem jsme se dozvěděli, že v Hodoníně je asfalt, na který nejsme zvyklý, ale nemůžeme se vymlouvat na povrch.

Děkuji.

Autor rozhovoru: Martin Bulva

Zpět na výpis článků

Naši partneři