HBC Pardubice 2015/2016

  • Fanshop

ROZHOVOR Tomáš "Kuky" Kupka

Autor: Nekolová Jana | 15.03.2023 08:22

Už odmalička se po polabinském hokejbalovém hřišti prohání Tomáš Kupka, kterému v klubu nikdo neřekne jinak než Kuky. Kromě toho, že svými body táhne Modrý tým SŽ k přímému postupu na finálový turnaj, tak také pravidelně nastupuje v kategorii dorostu. V posledním zápase proti Heřmanovu Městci vstřelil dvě branky a tím se výrazně podílel na celkové výhře 5:3.

Konečně se po zimní přestávce rozběhly soutěže a ty už máš v nohách tři zápasy. Jak se po delší pauze na hřišti cítíš?

Jsem moc rád, že se rozeběhla jarní část sezóny, protože na hřišti se cítím nejlépe. Jsem spokojený, že oproti předešlým sezónám, jsem po zimě do hry naskočil v herní pohodě.

Jak probíhala zimní příprava a jak moc (ne)oblíbená část sezóny to pro tebe je?

Celkově tuto část sezóny v oblibě nemám. Převážnou část zimní přípravy jsme strávili v hale. Ačkoliv se z tréninků a kempů, kterých se účastním, snažím vytěžit maximum, vždy se těším zpět na hřiště.

Vedeš kanadské bodování Ligy SŽ divize Východ, ale oproti lídrům ostatních divizí, máš jen 14 gólů. Nechybí ti trošku ten střelecký, “zabijácký” instinkt?

Rodiče mě odmala spíše vychovávali k mírumilovné povaze, než k povaze „zabijáka“, tudíž jsem si ve hře více užíval vytváření gólových akcí, než střílení branek. Ale s postupem času zjišťuji, že tento vliv rodičů musím přehodnotit :):).

Kde vidíš největší rozdíl mezi žákovskou a dorosteneckou soutěži?

Zejména v rychlosti a v kvalitě hry.

Máš nějaké sportovní, krátkodobé nebo dlouhodobé cíle?

V letošní sezóně bych chtěl vyhrát ligu jak starších žáků, tak i dorostu a zabojovat o místo v reprezentaci U16. Dlouhodobé cíle mám, tak jako i mnoho mých spoluhráčů, dostat se na soupisku A týmu a zahrát si v reprezentaci na MS.

Post: centr

Číslo dresu: 5

Držení hole: L

Oblíbený/neoblíbený soupeř: Oblíbení soupeři jsou pro mě všechny týmy, jejichž hra je s námi vyrovnaná a pro diváka atraktivní. Velkou výzvou je vždy soupeř ze Svítkova.

Oblíbený spoluhráč: Lukáš Plecháček

Herní situace, ve které se cítíš nejlépe: Tak převážně je to rotace v rohu a bule, a pak již zmiňované vytváření gólových situací.


Autor článku: Jiří Voženílek

Autor fotografie: Jan Kazda

Zpět na výpis článků

Naši partneři