HBC Pardubice 2015/2016

  • Fanshop

Miroslav Hálek: Technika není můj šálek kávy

Autor: Nekolová Jana | 12.05.2023 10:44


V našem klubu pomalu dochází k obměně úspěšné generace a jedním z hráčů, kteří by měli do budoucna A tým táhnout, je Míra Hálek. O víkendu se velkou měrou podílel na postupu juniorky přes předkolo play-off, kdy v nedělním zápase proti Hradci Králové vstřelil tři góly a k tomu ještě na jeden přihrál.


V našem klubu nastupuješ už od minipřípravky, máš nějakou dávnou hokejbalovou vzpomínku na toto období? Třeba tvůj první gól, hokejbalový vzor, nebo oblíbený trenér? 
První gól si úplně nevybavím, ale třeba vzor když jsem začínal, tak to byl Petr Filip.

Provozoval jsi kromě hokejbalu i jiný sport? Samozřejmě že ano, akorát tedy ne na takové úrovni jako hokejbal.

Jak vnímáš svůj sportovní rozvoj v klubu? Prošel jsi nějakými mládežnickými reprezentacemi? Tak jelikož v klubu jsem od samého začátku, tak každým rokem vidím nějaký určitý pokrok, ale furt je něco, na čem se dá pracovat. Ano, prošel U14, U15, U16, U18 a momentálně U20.

Trenéři si pochvalují to, že i jako obránce dokážeš udělat průvan v útočném pásmu. Cítíš se spíš více jako silový typ, který dokáže v soubojích vybojovat míček a pak buď zakončit, popřípadě finální fázi připravit, nebo jako technický typ, který se dokáže zbavit hráče v souboji 1na1. Spíše jako silový typ, technika není můj šálek kávy :).

Slyšel jsem, že jsi ještě v nedávné minulosti byl horká hlava. Co se změnilo, že ses při hře zklidnil? Pomohli mi dost kluci a taky trošku přemýšlení, co zlepšit a na to jsem se zaměřil.

Co si myslíš, že je tvá největší přednost a jak vnímáš svou roli v kabině? Myslíš si, že jsi spíše ten, který poslouchá a nebo dokážeš bouchnout do stolu a tým vyhecovat k lepšímu výkonu? Jsem spíše takový ten typ co poslouchá. Jsem v A týmu prvním rokem a je to úplně něco jiného, než v ostatních kategoriích.


Autor rozhovoru: Jiří Voženílek

Autor fotografie: Jana Nekolová

Zpět na výpis článků

Naši partneři