HBC Pardubice 2015/2016

  • Fanshop

Michal Šimek: Věříme, že na dnešní výkon zítra navážeme a sérii ukončíme

Autor: Nekolová Jana | 13.05.2023 21:00


A tým jde v semifinálové sérii do trháku, když si dnes jednoznačně poradil s Letohradem 3:0. Zápas hodnotí asistent hlavního trenéra Michal Šimek.


Michale, gratulace ke druhému bodu v semifinálové sérii. Můžeš prosím zápas krátce zhodnotit? Zápas mohu hodnotit pouze pozitivně. Odehráli jsme další těžké utkání s nepříjemným soupeřem. Základem úspěchu byl výborný výkon všech hráčů. Každý plnil taktické úkony a soupeře jsme nepustili k velkým šancím. Pokud si nějaké vytvořil, byl v bráně náš čaroděj Pája. Každopádně to pro nás zatím nic neznamená, je to další krůček a potřebujeme ještě jednou vyhrát!

Opět se na brankách velkou měrou podíleli obránci, je to důsledek jejich aktivní hry, kterou po nich s Jirkou Mašíkem vyžadujete? Bude to znít jako klišé, ale aktuální hokejbal se nedá hrát jinak, než v pěti bránit a v pěti útočit. S Jirkou jsme rádi, že máme kreativní beky, kteří podpoří útok. Dnes to předvedl Zajda a Gája, kteří z pozice obránců šli za vysokým balonkem a v situaci 2:1 zařídili důležité vedení 2:0.

Očekávaný tlak Letohradu ve třetí třetině vůbec nepřišel. V čem byl rozdíl, oproti minulému zápasu, kdy vám Letohrad naopak ve třetí třetině výsledek otočil? Rozdíl byl v našem nasazení a soustředění, kde jsme se vyvarovali chyb, z kterých Letohrad hrozil v zápasech na jejich hřišti. Věříme, že na to navážeme zítra a ukončíme sérii.


Autor rozhovoru: Jiří Voženílek

Autor fotografie: Josef Česák, st.  


Zpět na výpis článků

Naši partneři