HBC Pardubice 2015/2016

  • Fanshop

Martin Bulva: na finálovém turnaji nedáme soupeřům nic zadarmo

Autor: Nekolová Jana | 5.06.2023 16:02


Zatímco muži a junioři už mají po sezoně, tak další naše kategorie finálové turnaje čekají. Postupně vyzpovídáme trenéry mladších, starších žáků a také dorostu. Mladší žáci se na finálová turnaj probojovali z druhého kvalifikačního turnaje ve Svitavách a tak jsme se zeptali hlavního trenéra Martina Bulvy, jak jsou na FT připraveni.

 

Vaše kategorie má za sebou dlouhodobou část a teď vás čeká vyvrcholení, ve formě finálového turnaje. Jak jsi spokojený s celkovým průběhem sezóny a v jakém rozpoložení se nyní tým nachází? Sezónu bych rozdělil na dvě části. S podzimní části panovala spokojenost, zejména co se týká rovnoměrného rozložení hráčů do dvou týmů, které jsme do Přeboru MŽ nasadili. Podzimní část je vždy ze sportovního hlediska taková více zabíhací, kdy herní vygradování nastává až na jaře. S jarní části již tak spokojeni nejsme, jelikož necitlivé rozlosování jednotlivých turnajů Přeboru MŽ nám bránilo pokračovat v rovnoměrnějším rozdělení týmů. Ale museli jsme se s tím prostě poprat, za to hráčům a především rodičům velmi děkuji. Poslední turnaje však směřujeme k sehrání a vyladění toho s čím chceme na finálový turnaj odjet. Pozitivum bylo, že se velké množství hráčů ročníků 2010 zapojilo do Ligy starších žáků, kde získaly v mladším týmu velké herní zkušenosti proti mnohem zkušenějším soupeřům. V jarní části těch bodů u tohoto týmu taky naskočilo mnohem více. Vzhledem k tomu, že jsme v sezóně měli dva týmy, tak jsme mohli obehrát hodně hráčů ročníku 2012 (přípravky), což je velkým vkladem do další sezóny mladších žáků. Nyní si přejeme do finiše sezóny zdraví, aby se nám tým udržel po kupě. Na finálovém turnaji mohu za hráče slíbit, že ze sebe vydáme všechno. Všem soupeřům mohu slíbit, že jim nic zadarmo nedáme. Věříme, také v podporu v hledišti!

 

Kde se letos finálový turnaj koná a jak složitá bude logistika a doprava? Letošní ročník finálového turnaje MŽ se koná na Zimním stadionu v Čáslavi. Vzdálenost místa je ideální. Bohužel zajištění ubytování nebyl úplně jednoduchý oříšek, a to i přesto, že jsme začali včas. Bohužel oproti starším kolegům hokejbalový svaz toto zajištění ponechal čistě na klubech. Čáslav ať se zdá, že se jedná o město, kde nebude s ubytováním problém, tak je tomu jinak. Nepodařilo se nám sehnat přímo v tomto městě přijatelné ubytování, a to i přes velice aktivní přístup ze strany realizačního týmu. Samozřejmě, když nebydlíte přímo v místě turnaje, pak musíte řešit i logistiku, což jsou spojené nádoby. Snad se nám při napnutí všech sil celého trenérského týmu podařilo zajistit slušné podmínky. Pokud mohu uvést čistě můj subjektivní názor, tak by si hokejbalový svaz a jejich organizační tým mohl se zajištěním těchto podmínek pro kluby, které nejsou zdejší dát trochu více práce. Přeci jen to je svazová akce s názvem MČR. Ale my tam samozřejmě nejedeme na dovolenou, takže nás tyto věci rozhodit nemohou! Jen nás to stálo mnohem více času, než jsme plánovali a několik schůzek, abychom vymysleli návaznost. Je to spíše takový vzdálený vzkaz pro další ročníky této kategorie. My si to jedeme určitě užít a uzavřít za nás velmi slušnou sezónu.

 

Jak hráči finálový turnaj vnímají. Je to pro ně dosavadní vrchol kariéry, nebo to berou jako řadový turnaj? Ti, co na finálovém turnaji byli již v loni, tak vědí co je čeká. Zejména ti starší vědí, že jejich role bude letos odlišná. Bude na nich větší zodpovědnost, ale oni s tím počítají a myslím, že se těší. Ještě však nemáme úplně finální sestavu, takže další hráče pozorujeme. Určitě, to jako řadový turnaj neberou.

 

S jakými ambicemi na finálový turnaj jedete a s jakým výsledkem (nejen sportovním) budete spokojeni? V letošní sezóně jsme do Přeboru nasadili dva týmy, abychom obehráli co největší počet hráčů i s výhledem na další rok. Koncové ročníky 2010 jsou v regionu VČ velmi kvalitní, takže to bude možná jeden z nejvyrovnanějších turnajů mládeže. Samozřejmě se ukáže, s čím dané týmy na finálový turnaj přijedou. Nechci říct, že favoritem jsou jiné týmy, ale my jedeme každý zápas odehrát naplno. A jak to dopadne, se ukáže až na místě.


Autor rozhovoru: Jiří Voženílek

Autor fotografie: archiv Martin Bulva  


Zpět na výpis článků

Naši partneři